- Det rådgivande valet pågår 21 februari – 4 mars 2022.
- Alla röstberättigade har fått ett mejl med en unik röstningslänk (avsändaren är GU enkät-survey)
- Här hittar du svar på vanliga frågor om prodekanvalet.
FAKULTETSVAL. Fakultetens valberedning föreslår att nuvarande prodekan Henrik Hagberg ska fortsätta på detta uppdrag, fram till 31 december 2023, vilket följer dekan Agneta Holmängs förordnande. Hans fokus kommer även fortsättningsvis vara samverkan – framför allt med sjukvården som ansvarig för ALF-frågor, men även med Chalmers.
Anledningen till att hans mandatperiod inte redan löper lika länge som för dekan Agneta Holmäng är tidigare pensionsregler, som nu ändrats.
Han väljer att acceptera nomineringen att fortsätta som prodekan framför allt för att kunna fullfölja arbetet med Vetenskapsrådets ALF-utvärdering som nu är inne i ett intensivt skede.
– Där är jag dels mycket engagerad i att skriva självutvärderingarna för två av panelerna, och i samarbete med flera andra nyckelpersoner bidrar jag också till att formulera beskrivningen av hur vår ALF-region är organiserad, säger Henrik Hagberg.
Fokus på samverkan
I sin nuvarande roll som prodekan har han ett tydligt ansvar för samverkan med flera av Sahlgrenska akademins viktigaste partners: Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Chalmers och den Naturvetenskapliga fakulteten. Arbetet omfattar organisering av den återkommande mässan för examensarbeten i gränslandet mellan teknik och hälsa, konferensen Engineering Health och flera olika workshops.
– Vi arbetar i koordineringsgruppen också med strategier för samverkan inom kommunikation och forskningsstöd, och stödjer fokusområden som bygger broar mellan de olika parterna, exempelvis utvecklingen av Centrum för antibiotikaresistensforskning, CARe, berättar Henrik Hagberg.
Med bas på Östra sjukhuset
Henrik Hagberg är en internationellt ansedd forskare inom perinatal hjärnskada på institutionen för kliniska vetenskaper. Han är en del av den produktiva kliniska forskarmiljön på Östra sjukhuset och är starkt engagerad för att stärka den akademiska miljön där.
– På Sahlgrenska Universitetssjukhusets tomt Östra får vi nya fina forskningslokaler i den nya byggnaden för kvinno- och neonatalsjukvård . Vi arbetar också på att få en gemensam forskningshub någonstans på Östra-tomten, men där arbetet just nu är vilande på grund av fokus på Sahlgrenska Life, säger Henrik Hagberg.
Henrik Hagberg disputerade på den dåvarande histologiska institutionen i Göteborg 1985, och har varit kliniskt verksam på Östra sjukhuset under större delen av sin tid. Sedan år 2000 är han professor i obstetrik och perinatologi.
AV: ELIN LINDSTRÖM
FOTO: THOMAS JOHANSSON