FAKULTETSVAL. De åtta föreslagna ledamöterna i nästa fakultetsstyrelse ger här några korta svar om hur de vill bidra till styrelsens arbete och Sahlgrenska akademins utveckling.
Helena Brisby, professor i ortopedisk kirurgi, Institutionen för kliniska vetenskaper:
”Jag vill verka för att Sahlgrenska akademin kontinuerligt utvecklas, stimulerar till forskning av betydelse och bedriver högklassig utbildning. Samarbete, mångfald och tydlighet tycker jag är viktigt. Jag hoppas kunna bidra till styrelsearbetet utifrån min mångåriga erfarenhet som forskare, kliniker, lärare och ledare, samt erfarenheter av arbete utomlands i flera omgångar.”
Fredrik Bäckhed, professor i molekylärmedicin, Institutionen för medicin:
”Jag hoppas kunna hjälpa till med att utveckla forskningen vid fakulteten samt bidra med internationella kontakter.”
Elisabet Jerlhag, professor i farmakologi, Institutionen för neurovetenskap och fysiologi:
”Jag vill bidra med att stärka förutsättningarna för en bred forskningen vid Sahlgrenska akademin. Jag vill hjälpa till med att hitta former för hur vi kan öka samverka mellan institutioner, sjukhuset och industrin, och på så sätt öka kvalitén samt interaktionen mellan preklinisk och klinisk forskning.”
Henrik Lund, docent i oral och maxillofacial radiologi, Institutionen för odontologi:
”Min förhoppning är att kunna bidra till fakultetsstyrelsen genom mina erfarenheter av arbete inom klinisk verksamhet, samverkan med tandvårdsorganisationer både avseende forskning och utbildning, samt en multidisciplinär och translationell forskningsbakgrund inom odontologi. Jag har också långvarig och bred erfarenhet av undervisning på olika nivåer.”
”Det finns många viktiga frågor, men en övergripande viktig fråga är samverkan/samarbete med SU och VGR avseende forskning, undervisning och framtida kompetensförsörjning.”
Stefan Nilsson, professor i omvårdnad, Institutionen för vårdvetenskap och hälsa:
”Jag kan tillföra min fleråriga erfarenhet som forskare, lärare och specialistsjuksköterska, och som inkluderar ett omfattande nätverk både nationellt och internationellt. Dessa nätverk kan utgöra en grund för att vidga och fördjupa Sahlgrenska akademin som en framstående akademisk institution, där utbildning och forskning leder till förbättrad vård och livskvalitet för varje enskild person.”
”En viktig fråga för mig är att intensifiera samarbetet med Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen för att säkerställa en ledande utbildning på alla nivåer – från grundläggande till forskarutbildning. Detta inkluderar även att stärka omvårdnads- och tvärvetenskaplig forskning för att bli ledande nationellt och internationellt gällande utveckling av vården för varje enskild person.”
Ingela Parmryd, professor i medicinsk och fysiologisk kemi, Institutionen för biomedicin:
”Mitt engagemang för utbildningsfrågor som antagning, examination och genomströmning är stort. Det är frågor av betydelse både för fakultetens ekonomi och rykte där jag hoppas få möjlighet att verka. Jag kan även bidra med erfarenhet från styrelsearbete vid två andra större lärosäten, vilket ger ett vidgat perspektiv.”
Kristian Samuelsson, professor i ortopedisk kirurg, Institutionen för kliniska vetenskaper.
”Jag vill fortsätta det goda arbetet och driva in det mot den fjärde industriella revolutionen inom AI.”
Maria Smedh, forskare på Sambio Core Facilities och koordinator för SciLifeLabs site på Sahlgrenska akademin (TA-representant):
”Jag kan bidra med lång erfarenhet av att arbeta med forskningsinfrastruktur. Det är det jag brinner för, att ge forskarna tillgång till den bästa servicen som finns när det gäller avancerad teknik och expertkompetens, så att alla har möjlighet att få tillgång till det som behövs för att bedriva högklassig forskning. När det gäller övriga frågor kan jag vara en opartisk röst eftersom jag inte tillhör någon av fakultetens institutioner och inte bedriver egen forskning längre. Jag har också lång erfarenhet av att undervisa doktorander och, speciellt sedan jag började i min roll som SciLifeLab Site Coordinator, är jag van vid samverkan över fakultets- och universitetsgränser!”
SAMMANSTÄLLT AV: ELIN LINDSTRÖM
Skriv en kommentar