KOMMUNIKATION. Lanseringen av universitetets nya medarbetarportal den 8 april innebär att Sahlgrenska akademins interna nyheter och även Akademiliv förändras. I ett första steg kommer Akademilivs kalender att stänga, och dess innehåll föras in i Medarbetarportalen.
Den nya Medarbetarportalen blir mer ett riktigt intranät, jämfört med den nuvarande Medarbetarportalen. Varje medarbetare får en personlig startsida, med genvägar till de verktyg du använder ofta och länkar till nyheter som är relevanta för just dig. Förändringen förväntas effektivisera universitetets internkommunikation, minska dubbelarbete och göra informationsflödet mer träffsäkert.
För Sahlgrenska akademins del kommer innehåll på webbplatsen Akademiliv så småningom att integreras i nya Medarbetarportalen. Nyhetsbrevet Akademiliv kommer finnas kvar, med länkar till innehåll i Medarbetarportalen och andra källor. Vi återkommer med mer information inför lanseringen av nya Medarbetarportalen.
Din kontakt på institutionen
Alla kalendariska händelser som sker från och med den 8 april ska publiceras i nya Medarbetarportalen. För att övergången ska fungera bör kalenderhändelser som sker under april månad publiceras både i Akademiliv via formuläret och i nya Medarbetarportalen via din institution. Vänd dig till kontaktpersonen på din institution om du behöver hjälp att lägga in en kalendarisk händelse i den nya Medarbetarportalen:
- Biomedicin: Kristian Kvint: kalender@biomedicine.gu.se
- Core Facilities: Amelie Karlsson: karlsson.2@gu.se
- Kliniska vetenskaper: Katarina Olinder Eriksson: klinvet@gu.se
- Medicin: Nina Raun; kommunikation@medicine.gu.se
- Neurovetenskap och fysiologi: Josefin Bergenholtz; kommunikation@neuro.gu.se
- Odontologi: Johan Thompson; info@odontologi.gu.se
- Sahlgrenska akademins kansli: och fakultetsgemensamma kalenderhändelser Åsa Ekvall; info@sahlgrenska.gu.se
- Vårdvetenskap och hälsa: Karin Mossberg; vardvetenskap@fhs.gu.se
ANGE FÖLJANDE INFORMATION:
- Rubrik
Exempel: Christel Copp: Vinn med det visuella – att medvetet fånga studenterna genom bild, text och signaler - Kort beskrivning
– Vem är arrangemanget till för?
– Vilken typ av arrangemang är det (seminarium, konferens, utbildning etc.)?
– Finns det kaffe, fika, lunch?
– Krävs anmälan eller avgift? - Språk för arrangemanget
svenska/engelska
För att vara tydlig ska informationen för event som hålls på engelska vara helt på engelska, även i det svenska kalendariet. Om eventet ges på svenska tillhandahålls en översiktlig översättning av informationen, där det framkommer att eventet är på svenska. - Datum och tid
start- och sluttid - Arrangör
- Sista anmälningsdag
Även information om anmälningsförfarande. - Länk
Zoom eller länk till informationssida. - Plats
Lokal, hus, gatunamn med nummer.
AV: ELIN LINDSTRÖM
Skriv en kommentar