SEMINARIUM. När Forskningsdagen sköts fram från den 4 februari till den 12 november nollställdes alla bokningar. Om du inte bokat in dagen är det hög tid att göra det! Forskningsdagen fokuserar på covid-19-pandemin. Det blir ett hybridmöte, där en del kan vara med på plats och andra följer föreläsningarna i direktsändning över webben.
Titeln på årets Forskningsdag är Det nya normala? Konsekvenser, lärdomar och utveckling i spåren av covid-19. Alla programpunkter under dagen handlar om pandemin ur olika perspektiv. Forskningsdagen vänder sig till alla anställda vid Sahlgrenska akademin och Sahlgrenska Universitetssjukhuset, och det är kostnadsfritt att delta. Du kan välja att delta under förmiddagen, eftermiddagen eller hela dagen. Platserna för dem som vill vara på plats fysiskt i Konferenscentrum Wallenberg är begränsade, och övriga åhörare följer direktsändningen på webben. Forskningsdagen kommer dock inte att spelas in. De fysiska platserna är uppbokade, men det går att ställa sig som reserv för att kunna vara med på plats.
- Läs mer om programmet här: https://www.sahlgrenska.se/forskning/forskningsdagen-2021/
- Anmäl dig här: https://www.trippus.net/Forskningsdagen2021
Högaktuellt ämne
Ian Milsom, som varit sammankallande för arbetsgruppens arbete med Forskningsdagen 2021, konstaterar att ämnet för Forskningsdagen är högaktuellt. Den samlar en rad experter som på olika sätt arbetat med covid-19, för att sammanfatta lärdomar som hittills kan dras.
– För sjukvården har covid-19-pandemin varit den största händelsen i modern tid, som krävt enorm anpassning. Forskningsdagen ger en bild av hur både sjukvården och universitetet påverkats. Pandemin har bland annat inneburit ett hopp framåt för den digitala utvecklingen, och gett lärdomar om hur processen ser ut när vi snabbt måste lära oss hantera en helt ny sjukdom, säger Ian Milsom.
Notera 3 februari nästa år
Parallellt har nu arbetsgruppen börjat planera för 2022 års forskningsdag. Den kommer ske torsdag 3 februari 2022. Temat för dagen blir ”Tillsammans driver vi excellent gränsöverskridande forskning”.
– Med gränsöverskridande menar vi den forskning vi gör tillsammans med SU, men också de gränsöverskridande samarbeten som vi har mellan olika forskningsområden på andra institutioner, andra fakulteter, andra lärosäten och internationellt, säger Ian Milsom.
AV: ELIN LINDSTRÖM