TEKNIK OCH HÄLSA. Den 11 maj är det dags för exjobbsmässa, som samlar handledare och studenter från Sahlgrenska akademin, den Naturvetenskapliga fakulteten och Chalmers. Tanken med mässan är att skapa gränsöverskridande projekt. Tiden för handledare att föreslå projekt till mässan har förlängts till den 5 maj.
– Det här är en jättemöjlighet att nå studenter inom naturvetenskap och teknik som tycker det vore spännande att applicera sina kunskaper inom medicin och hälsa. Vi vill naturligtvis få in så många bra handledare som möjligt, från arrangörerna Natfak, Chalmers och Sahlgrenska akademin men också från Sahlgrenska Universitetssjukhuset, säger prodekan Henrik Hagberg.
Mässan sker helt digitalt i Zoom, den 11 maj klockan 15:00-17:00.
- Handledare kan föreslå projekt fram till den 5 maj, via denna länk: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=Me2YB7D1NUmGPHPuJQWAbikEl6kTcMNGhPAvGcF2TlVUOERROTU1R1dCMUtDTDMyNUc3TzIxVE9NQS4u
- Skicka även en kort sammanfattning (en halv A4-sida) av projektet till exjobbsmassa@sahlgrenska.gu.se.
Ges över Zoom
Alla de potentiella handledarna får möjlighet att presentera sina projekt för en gemensam grupp studenter från Chalmers och Göteborgs universitet i ett webinarium. Därefter kommer studenterna kunna ställa frågor och diskutera projekten i mindre grupper i break-out rooms, tillsammans med forskarna.
– Vår förhoppning är i ett första steg att studenterna att hitta ett intressant masterprojekt, och för Sahlgrenska akademins del även exjobb på kandidatnivå. I förlängningen hoppas vi att dessa exjobbsmässor ska ge ett fortsatt ökat intresse för frågeställningar i gränslandet mellan medicin, vård, teknik och naturvetenskap, säger Henrik Hagberg.
Gav sju projekt
När mässan nu ges för andra gången är det Sahlgrenska akademins tur att stå för arrangemanget. Första mässan gavs i höstas, med ett 80-tal studenter och ett 15-tal handledare, de flesta från Chalmers.
– Till slut var det då sju projekt där handledare och studenter enades om ett examensarbete. Det var ett ganska bra resultat för att vara den första mässan, men den här gången hoppas vi på ett ännu bättre utfall och framför allt fler projekt som anmäls från Göteborgs universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset, säger Henrik Hagberg.
AV: ELIN LINDSTRÖM