CAMPUS MEDICINAREBERGET. Akademiliv ställde fem frågor till Marianne Lextorp, som nu utsetts till ordinarie campuschef för Medicinareberget efter att ha varit tillförordnad på posten sedan november förra året.
Vad innebär ditt arbete som campuschef på Medicinareberget?
– Jag och mina medarbetare driver, utför och utvecklar servicetjänster för Sahlgrenska akademin och den Naturvetenskapliga fakulteten. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår service, kvalitet och effektivitet, i nära samarbete med verksamheten.
– Campus är en serviceorganisation där vi dagligen utför uppgifter enligt vår tjänstekatalog. Bland annat utför och samordnar vi tjänster som lokalvård, postpaket och godshantering, AV-support, projekt, säkerhet- och bevakning, lokalsamordning, servicecenter, lokalservice och avfallshantering.
Vad tycker du själv är roligast med jobbet?
– Roligast är mötet med människor, att skapa relationer och att bevara dem. Jag tycker också att det är givande att leda mina medarbetare, att tillsammans med dem arbeta för en god arbetsmiljö och att motivera dem och se nya möjligheter att hjälpa till, eller att vara ett stöd.
Hur arbetar du för en god arbetsmiljö?
– Att vara delaktig och synlig i våra arbetsgrupper är viktigt för mig och mina medarbetare. Det skapar förtroende och stärker tillhörigheten inom campus. Trygghet, engagemang och lojalitet att stötta och hjälpa varandra, är ett resultat av detta, vilket också ökar vår servicenivå. Men det ger också en god arbetsmiljö som vi tillsammans arbetar för.
Ni har arbetat aktivt för att förbättra er service – hur då?
– Vi har skapat ”ordning i butiken”, fått struktur och rutiner för våra arbetssätt. Nya arbetsredskap och system som scanning av paket och ärendehanteringssystemet STIG är några exempel.
– En del av vårt löpande förbättringsarbete är att anpassa och utveckla våra servicefunktioner, bland annat genom att kombinera olika roller. Därmed skapar vi en effektivitet och flexibilitet till fördel för verksamheten. Detta innebär också att vi får en minskad sårbarhet i våra serviceleveranser. Vi arbetar förebyggande genom rondering av lokaler och med våra arbetskläder skapar vi en enhetlig bild utåt och blir därmed mer synliga.
Vilka utmaningar ligger framför er inom Campus Medicinareberget? Några nyheter eller förändringar på gång?
– Campus Medicinareberget ger service till Sahlgrenska akademin och den Naturvetenskapliga fakulteten och innefattar en stor geografisk yta vilket i sig är en utmaning. En förtätning av lokaler och avstånd skulle möjliggöra en mer effektiv service, skapa tillgänglighet och synliggöra Campus. Vi ser framemot kommande byggprojekt på Medicinareberget och våra möjligheter till att vara en del i utvecklingen av ett campus i framkant.
Behöver du kontakta Campus Medicinareberget? Mejla service.medicinareberget@gu.se.
TEXT OCH FOTO: ELIN LINDSTRÖM CLAESSEN