UTBILDNING. Den 13 till 17 juni anordnar Enheten för hälsometri vid Sahlgrenska akademin en internationell sommarskola i hälsoekonomi och statistik. Totalt erbjuds fyra olika kurser under veckan och lärare kommer både från enheten och från ledande institutioner i England, Frankrike och Norge.
Under en intensiv vecka kan doktorander, forskare och praktiker från offentlig sektor och näringsliv delta i kurser kring metoder och tillämpning av hälsoekonomiska utvärderingar och hälsovetenskaplig statistik inom hälso- och sjukvården.
Till sommaren erbjuds två olika kurser inom hälsoekonomi med fokus på kostnadseffektivitetsstudier och kostnads-intäktsanalyser. De två statistiska kurserna har fokus på hur och när man kan dra slutsatser om orsak och verkan när man inte har tillgång till data från randomiserade studier, ett område där det skett stora metodframsteg under senare år. De olika kurserna har något varierande nivå, eftersom den ena vänder sig till en bredare publik och den andra har ett snävare fokus kring de senaste forskningsframstegen.
– Anmälningarna har börjat komma in till sommarens kurser men vi har bestämt oss för att sätta ett tak på 25 deltagare per kurs, säger Mikael Svensson, enhetschef vid Enheten för hälsometri som organiserar sommarskolan.
Mikael Svensson fortsätter:
– Det känns viktigt att låta grupperna vara minde så att framförallt doktorander och yngre forskare får gott om tid på sig att diskutera metoderna och frågeställningar relaterade till sin egen forskning.
Utöver att erbjuda fem intensiva kursdagar innehåller sommarskolan också ett antal gemensamma middagar och mingeltillfällen där deltagarna får möjlighet att träffas och diskutera sina gemensamma arbeten och projekt.
Är du intresserad och vill läsa mer om sommarskolan finns utförlig information på www.healthmetrics.gu.se