BYGGINFORMATION. Nedan finns information relaterad till byggprojektet Naturvetenskap Life. Informationen kommer att skickas till berörda medarbetare varannan vecka, och publiceras även i Akademiliv.
BYGGINFORMATION VECKA 5
- Veckan börjar vi med en skyddsrond, och fokus denna vecka ligger på fallskydd. Det är en stor utmaning för oss att hela tiden säkra personalens arbetsmiljö genom både smidiga och säkra metoder för fallskydd.
- Rensning och säkring vid kolonilotterna fortsätter under veckan. Omfattningen på detta arbete har varit något större än vi beräknat vilket leder till att trafikavstängningen få stå kvar några dagar även in i kommande vecka. Vi är mycket tacksamma för den fina respekten alla förbipasserande visar oss!
- Denna vecka startar även borrning och förstärkning uppe på berget. Det är viktigt för att bergsväggen som kommer vetta mot NatLife ska bli så rak och fin som möjligt. Staketet runt arbetsplatsen blir nu komplett och endast en ingång nedanför EBM kommer att användas som ingång till bygget.
- Arbetet med att förlägga en ny högspänningskabel för att ersätta den som idag ligger igenom berget är i slutfasen. Den nya är inkopplad och endast demontage av den gamla återstår. Med vår hjullastares hjälp kommer elektrikerna lugnt och fint dra ut denna 150 meter långa kabel ur berget.
BYGGINFORMATION VECKA 6
- Rengöring av ytor genom att blåsa med tryckluft pågår för fullt uppe på berget. Likaså är det full fart på borrning med vår nya vän Felicia. Felicia är namnet på borrvagnen som används. Den är just levererad och är en av landets modernaste av sitt slag, till nyheterna på denna modell hör bland annat en omfattande ljuddämpning. Till borrvagnen kopplas även en stor centraldammsugare vilket säkerställer att både vi på byggområdet och alla verksamheter runt i kring slipper den annars så dammiga miljön runt bergsborrning.
BYGGINFORMATION VECKA 7
- Tisdag denna vecka är det första aviserade sprängtillfället. Vi skjuter kl 12.30 och det är den tid som gäller för tisdagar och torsdagar framöver. För att säkerställa att ingen befinner sig i riskområdet placeras ett antal sprängvakter ut, de har i sin tur direktkontakt med sprängarbasen. Innan sprängning ljuder korta signaler och efter sprängning kommer en lång signal.