Beredningsgruppen presenterar nu sitt förslag till ny fakultetsstyrelse vid Sahlgrenska akademin för mandatperioden 1 juli 2015 – 30 juni 2018. Valet genomförs elektroniskt, med start den 25 maj.
Beredningsgruppen föreslår följande åtta personer som ledamöter i Sahlgrenska akademins fakultetsstyrelse (dekanus Olle Larkö och prodekanus Eric Hanse är utsedda sedan tidigare):
- Marie Berg, professor i vårdvetenskap med inriktning mot reproduktiv och perinatal hälsa, institutionen för vårdvetenskap och hälsa
- Martin Bergö, professor i molekylär medicin, särskilt molekylära mekanismer för utveckling av cancer och för tidigt åldrande, institutionen för medicin
- Helena Brisby, professor i ortopedisk kirurgi med inriktning mot ryggkirurgi, institutionen för kliniska vetenskaper
- Thomas Kvist, docent i endodonti, institutionen för odontologi
- Göran Landberg, professor i patologi med inriktning mot molekylär tumörpatologi, institutionen för biomedicin
- Ruth Palmer, professor i molekylär cellbiologi, särskilt intracellulär signalering, institutionen för biomedicin
- Patrik Rorsman, professor i cellulär endokrinologi, institutionen för neurovetenskap och fysiologi
- Anna Rudin, professor i inflammationsforskning, institutionen för medicin
Beredningsgruppen föreslår följande två personer som reserver i Sahlgrenska akademins fakultetsstyrelse:
- Bo Jacobsson, professor i obstetrik och gynekologi med särskild inriktning mot perinatologi, institutionen för kliniska vetenskaper (förstareserv)
- Suzanne Dickson, professor i fysiologi, särskilt neuroendokrinologi, institutionen för neurovetenskap och fysiologi (andrareserv)
Beredningsgruppen föreslår även att reserverna adjungeras till fakultetsstyrelsen med närvaro- och yttranderätt.
Göran Stenman, ordförande för beredningsgruppen, kommenterar gruppens arbete:
”Beredningsgruppen har efter inhämtande av förslag från Sahlgrenska akademins anställda tagit fram ett förslag på nya ledamöter till fakultetsstyrelsen. Sammanlagt har 75 nomineringar av totalt 34 personer inkommit (17 kvinnor och 17 män). Ledamöterna i beredningsgruppen har träffats vid 7 tillfällen och ingående diskuterat dessa nomineringar. Gruppen har i sitt arbete bland annat strävat efter att identifiera kandidater som är väl förankrade och respekterade inom akademin, har en hög vetenskaplig kompetens inom ett flertal olika forskningsområden, stort intresse för och kunskap om utbildningsfrågor, har internationella erfarenheter och kontakter. Vi har även eftersträvat en jämn könsfördelning bland de föreslagna kandidaterna. Beredningsgruppens förslag är enhälligt och baserat på inkomna nomineringar, det genomförda beredningsarbetet och eget ställningstagande. ”