När Kungahusets andra årliga representationsmiddag gick av stapeln i tisdagen den 18 november fanns professor Agnes Wold och hennes make bland gästerna.
Till middagen inbjuds representanter från diplomatiska kåren, riksdag, regering, myndigheter, vetenskap, idrott, näringsliv, kultur samt personer som Kungafamiljen mött vid resor. Vid middagen deltog totalt ett hundratal gäster.
Gästerna togs emot och hälsades välkomna av Kungaparet, Kronprinsessparet, Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Vita havet. Middagen serverades i Karl XI:s galleri.
– Det var en underbar middag med fem rätter och goda viner. Jag hade väldigt trevliga bordsgrannar, bland annat domprosten i Strängnäs och kungafamiljens livmedikus, berättar Agnes Wold.
Efter middagen minglade gästerna och kungafamiljen medlemmar samtalade med utvalda personer. Agnes Wold var en av dem som fick tala med Hans Majestät Konung Carl XVI Gustaf.
– Vi pratade kanske tio minuter om min forskning, allergi, hundar och annat, säger Agnes Wold.
Förutom Agnes Wold representerades vetenskapen även av professor Martin Högbom. Han är biokemist vid Stockholms universitet och ordförande i Sveriges unga akademi, och visade sig ha en överraskande koppling till Agnes Wold:
– När jag pratade med honom visade sig att hans farfarsfar och min morfar hade jobbat tillsammans för hundra år sedan med att utveckla teorin om växthuseffekten.
———————————————————————————
MENY
Förrätt: ankleverterrin med kardemummadoftande lingonmarmelad, valnötscrème och karamelliserad brioche.
Fisk: smörbakad torskfilé med fänkålsvariation, brandade och ostronsmörsås med gräslöksolja.
Kött: stekt hängmörad svensk oxfilé med liten halstrad råbiff, rödvinskokt oxkind, schalottenlöksmarmelad och oxmärgssky.
Efterrätt: hjortronmousse med kolakräm, mylta, glass på Dulce Valrhona Choklad och ganache med brynt vit choklad.
Här kan du se hela gästlistan:
http://www.kungahuset.se/download/18.f2b3dab148cb7d0c23c01/1416306397952/G%C3%A4stLista+18+november+2014.pdf